Saturday, November 10, 2018

Bucurie


Ma bucur de soare. Ma bucur ca desi e Noiembrie, e atat de cald si frumos afara. Sunt dependenta de soare si de vremea buna. Oare simti la fel? 

Ma simt incarcata de energie atunci cand vremea e frumoasa. Plimbarile in aer liber, cu razele soarelui ce imi dezmiarda chipul, parca sterg orice urma de suparare, iar adierea vantului ia cu el toate grijile mele. Cand sunt in natura parca intreaga mea lume interioara se schimba, si fiecare miscare din jurul meu ma face sa fiu prezenta, sa ma bucur de viata, sa fiu recunoscatoare pentru ce am, pentru ce vad si ce simt. Atunci cand pasesti in natura, aceasta te primeste de fiecare data cu bratele deschise, chiar daca nu ai mai vizitat-o de mult, chiar daca esti vesel sau trist, cu mintea incarcata sau nu. Te primeste si nu te judeca, e ca un prieten bun si intelept, gata sa imparta cu tine din linistea sa. 

Daca pomii ne-ar putea vorbi probabil ne-ar povesti tot ce au vazut pe parcursul anilor, dar nu ar vorbi despre tristete, ci despre bucurie, despre crestere si despre cum sa nu te lasi doborat atunci cand factorii externi nu sunt in favoarea ta. Cred ca ne-ar vorbi despre linistea lor interioara, si despre cat de importanta e ea pentru a putea creste sanatos si frumos, despre faptul ca aspectul lor exterior nu reprezinta un motiv ca ei sa nu reuseasca sa se inalte. Ne-ar vorbi si despre cat de mult natura ii ajuta sa se incarce si cat de frumos circula energia prin radacinile, trunchiul, ramurile, frunzele lor, iar asta ii ajuta sa razbeasca. Ne-ar mai spune si ca atunci cand sunt doborati de oameni, nu se intristeaza, ci se bucura ca pot tine de cald atunci cand sunt aprinsi in sobe, si stiu ca o parte din samanta lor va dainui mereu. 

Sa vezi binele in orice situatie, sa iti pastrezi calmul, stiind ca nimic din ce tu aprobi nu te poate dobori si ca ai mereu parte de protectia Divina, sa tii fruntea sus si sa nu iti fie rusine de aspectul tau exterior si nici de ceea ce porti in suflet, sa lasi energia buna sa circule prin tine si sa dai drumul gandurilor grele, sa privesti mai mult spre cer si sa iti amintesti ca Cineva tine in palma Sa intreaga lume, sa te bucuri de ceea ce te inconjoara si sa fii prezent, sa daruiesti din ce esti si ce ai celor din jur. Acestea sunt doar cateva din intelepciunile naturii, care ne invata atat de multe, si de care fiecare din noi ne putem bucura necontenit si cu care ne putem incarca, fara a ni se spune ca am luat prea mult sau prea putin. 

Tie ce iti aduce bucurie?


No comments:

Post a Comment

Thrive

Have you noticed how we don’t make a move or a change in our lives until things get really, and I mean REALLY bad for us? We sit on a s...